fermentering
substantiv hunkjønnHva er definisjonen av fermentering?
Fermentering er en biokjemisk prosess der mikroorganismer som bakterier, gjær eller mugg omdanner organiske stoffer, som sukker og stivelse, til alkohol, syrer eller gasser. Prosessen brukes i produksjon av mat og drikkevarer som yoghurt, ost, brød og øl, og kan også bidra til å bevare næringsmidler.
Synonymer
Se flere synonymer på synonym.no.
Ord i nærheten
Bøyning av substantivet fermentering
| Entall | Flertall | |||
|---|---|---|---|---|
| Kjønn | Ubestemt | Bestemt | Ubestemt | Bestemt |
| hunkjønn | fermentering | fermenteringa | fermenteringer | fermenteringene |
Sitér artikkelen:
APA 7
Digilex Ordbok. (u.å.). Fermentering. Hentet November 7, 2025, fra https://digilex.no/253145/fermentering
Norsk
Digilex.no (2025). Fermentering. Hentet 7. November 2025 fra https://digilex.no/253145/fermentering.
Permanent link
https://digilex.no/253145/fermentering